Buitenschoolse opvang op 3 locaties Locatie Deltalaan - Anne de Vriesschool Christelijke visie en kindgericht Kwalitatieve en professionele opvang Locatie Prickwaert Opvang op 5 locaties in Sliedrecht Locatie Valkweg - Prins Willem-Alexanderschool Uw kind staat centraal Al spelend vaardigheden leren Locatie Merwestraat - Oranje-Nassauschool Vaste pedagogische medewerkers Locatie Vivaldilaan - Anne de Vriesschool Opvang voor iedereen

Locatie Vivaldilaan op maandag 30 en dinsdag 31 oktober gesloten voor onderzoek vloerconstructie

Brede School Baanhoek – West aan de Menuet/Vivaldilaan in Sliedrecht sluit op maandag 30 en dinsdag 31 oktober de deuren in verband met een onderzoek naar de vloerconstructie. Leerlingen en leerkrachten van School Bleyburgh en Anne de Vries School kunnen die dagen niet naar school. Gemeente Sliedrecht heeft in overleg met de gebruikers besloten het gebouw twee dagen te sluiten om geen enkele risico te nemen. De kinderen van Eigenwijs Kinderopvang worden opgevangen op de locaties Deltalaan en Prickwaert. Ouders en kinderen van de twee scholen en de kinderopvang zijn reeds geïnformeerd.

De gemeente voert naar aanleiding van een brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken een inventarisatie uit naar gebouwen met een specifiek type breedplaatvloeren. Uit die nog lopende inventarisatie kwam naar voren dat deze vloerconstructie onder andere is gebruikt bij de bouw van de brede school in Baanhoek – West. Daarop heeft de gemeente een onderzoek laten doen naar de vloerconstructie in het gebouw. Dat onderzoek wordt uitgevoerd volgens het ‘stappenplan Breedplaatvloeren’ van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Technisch onderzoek 
Op basis van het eerste technisch is geconcludeerd dat op dit moment in de Brede School geen acute maatregelen nodig zijn. Het onderzoek is echter nog niet geheel afgerond. Het wachten is op definitief uitsluitsel over mogelijke aanpassingen van het gebouw. Verantwoordelijk wethouders Len van Rekom (Gemeentelijk vastgoed) en Hanny Visser (Onderwijs) hebben in goed overleg met de gebruikers van het gebouw besloten geen enkel risico te willen nemen. Daarom wordt het gebouw in ieder geval twee dagen gesloten in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

Ouders geïnformeerd
De ouders van kinderen van de scholen en de kinderopvang zijn geïnformeerd. Het is voor de scholen niet mogelijk om op deze korte termijn een oplossing te organiseren. Daarom doen de scholen een beroep op de ouders om hun kinderen thuis te houden. De opvang van kinderen van Eigenwijs Kinderopvang kan op andere locaties worden georganiseerd.

De Brede School Baanhoek–West werd geopend in september 2016. De gemeente is eigenaar van het gebouw.