Buitenschoolse opvang

Binnen onze buitenschoolse opvang willen we kinderen vooral laten spelen. Spel vinden wij belangrijk. Door te spelen leren kinderen veel over zichzelf, anderen en de wereld om hen heen. Wij bieden uw kind graag een veilige, uitdagende en veelzijdige omgeving waarin het zich kan ontwikkelen en naar hartenlust kan spelen.
De buitenschoolse opvang vindt plaats binnen de Prins Willem-Alexanderschool. Er is een reguliere groepsruimte waar kinderen elkaar ontmoeten en waar er gelegenheid is voor de kinderen om te vertellen hoe het die dag op school is gegaan. Daarnaast kunnen de medewerkers en kinderen gebruik maken van de tussenruimtes met onder andere een echte keuken en het gymlokaal. Op de groep zijn verschillende soorten spel- en knutselmaterialen aanwezig om met elkaar of alleen te spelen. Verder beschikt de BSO over een buienplein waar kinderen volop de gelegenheid hebben om buiten te spelen op de speeltoestellen. Naast de Anne de Vriesschool is tevens een natuurspeeltuin gerealiseerd waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Wat biedt de buitenschoolse opvang
Op de buitenschoolse opvang bieden wij opvang aan kinderen van 4 tot 13 jaar. Wij bieden voorschoolse opvang, naschoolse opvang en vakantieopvang aan. Wij geven kinderen een vertrouwde, uitdagende plek waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze kunnen “thuiskomen” na schooltijd. Kinderen kunnen zelf kiezen welke activiteiten ze willen doen of dat ze juist willen ontspannen.
De buitenschoolse opvang is 5 dagen per week geopend van 07.00 – 18.45 uur.

Het team
Op de groep zijn er dagelijks vaste pedagogisch medewerkers werkzaam, die in het bezit zijn van een MBO diploma Pedagogisch Werk. De medewerkers kenmerken zich door hun persoonlijke betrokkenheid en door professionele deskundigheid. Zij spelen een heel belangrijke rol in de dagelijkse omgang met de kinderen en hun ouders.